SEO er det nye trylleord indenfor online marketing. Hvis du vil noget med din webshop eller anden forretning, kommer du ikke længere udenom SEO.

SEO står for Search Engine Optimization. På dansk ville det sige søgemaskineoptimering. Det er kunsten at gøre et godt indtryk på Googles søgemaskine. Lykkes dette, bliver din webside belønnet med en god placering i Googles søgehierarki.

Statistisk set, hvis din webside ikke dukker op på den første resultatside i en Google søgning, så er den død som en Dodo. Kun folk der decideret ønsker at finde din webside vil overhovedet finde den. Ca. 90% af alle Internet brugere interesserer sig kun for de øverste 4-5 URL på en Google side.

Sådan får din webside en god placering

Nøglen til en god placering er som sagt SEO. Men hvad er SEO egentligt?

I bunden går SEO ud på at opfylde Googles krav om at være en god webside. Google ønsker at alle websider på det såkaldte organiske Internet leverer interessant og relevant indhold, til Internettets brugere. Google har erkendt at vi ønsker et godt organisk Internet, og ikke et Internet der vrimler med betalte reklamer.

Udover interessant og relevant indhold kræver Google også at en webside har visse tekniske, æstetiske og sproglige kvaliteter. Google tjekker det igennem deres søgealgoritme.

Denne algoritme er efterhånden så smart, at den læser og betragter en webside med de samme kriterier som et menneske.

Der er ingen nemme genveje til en god Google placering

Du kan ikke snyde dig til en god placering. Der findes nogle tekniske tricks, såkaldte Black Hat teknikker. (Black Hat anspiller til sort magi). Men hvis Google opdager den slags, bliver websiden straffet og rykket ned i forglemmelsen afkroge. Og chancerne at Google opdager det er overvældende store.

Google justerer deres algoritme hele tiden. Den er faktisk en selvlærende kunstig intelligens. Men Google fortæller ikke hvad de har justeret, og hvorfor.

At finde ud af hvordan en webside bliver belønnet, er specialistarbejde. SEO specialister laver hele tiden research og udvikling. Det er de simpelthen tvunget til.

Få fat i specialister, glem blæksprutterne

Der findes mange fantastisk gode blæksprutter der kan lidt af hvert. Fx Webdesign bureauer der laver fantastiske websider og klarer alt fra design, webshops, betalingsløsninger etc.

Men SEO er efterhånden så specialiseret at et ”kan det hele” bureau ikke længere kan holde trit. SEO kræver nu fuldtids specialister. Og der er absolut intet der tyder på, at det vil ændre sig indenfor en overskuelig fremtid. Tværtimod, SEO har faktisk udviklet sig til et hæsblæsende ”våbenkapløb” mellem Google og alverdens SEO specialister.

Gør dig selv og din virksomhed en tjeneste og hyr et specialiseret SEO bureau. Det kan mærkes direkte på bundlinjen.