Hvad skal du gøre, hvis dine børns fodboldtræner ofte lugter af alkohol?

 

Spørgsmål fra et meget bekymret forældrepar:

Vores børns fodboldtræner lugter ofte af alkohol og virker også beruset nogle gange, hvad kan vi gøre?

 

Svar:

Hvis dine børns fodboldtræner ofte lugter af alkohol, kan det være et foruroligende tegn. Det er vigtigt at huske, at bare fordi nogen lugter af alkohol, er det ikke ensbetydende med, at de er berusede. Men hvis træneren virker beruset nogle gange eller ofte er uprofessionel, bør du overveje at tale med en anden person om situationen.

 

Hvis du ikke er tryg ved at tale med træneren, kan du tale med klubbens formand eller en anden forælder. Det er vigtigt at huske, at du aldrig bør sætte dit barn i en situation, hvor det kan komme til skade, så hvis du har bekymringer, er det bedst at tage dem op.

 

Det kan være svært at vide, hvad man skal gøre, når man står over for denne slags situationer. På den ene side ønsker du, at dit barn skal deltage i aktiviteter og sport, men på den anden side ønsker du ikke, at det skal være i nærheden af en person, der potentielt er skadelig. Hvis du nogensinde er i tvivl, er det, er det altid bedst at være forsigtig og tale med en person, du har tillid til, om situationen.

 

Nogle forhold som kan gøre situationen ekstra svær

I Danmark foregår meget fodboldtræning på frivilligbasis. Det er måske en forælder fra klassen der er træner. Sådanne situationer kan gøre det ekstra svært, for måske er I rigtig glade for den store indsats vedkommende gør for holdet, men på den anden side også meget bekymret for hvordan det kan påvirke jeres barn eller de andre børn på holdet.

 

Har klubben en alkoholpolitik?

Det kan måske være en god ide at undersøge om sportsklubben har en alkoholpolitik eller gennerelle regler for alkohol. Hvis der allerede er regler, så undersøg hvad de siger om en situation hvor en fodboldtræner lugter af alkohol eller måske endda virker beruset. Det er nemmere at kunne firholde sig til nedskrevne regler. Hvis klubben ikke har en alkoholpolitik, vil det være en god ide at foreslå at klubben udarbejder en sådanne.

 

Hvis træneren er kender at have et alkoholproblem

Hvad nu hvis at træneren erkender at have et behandlingskrævende alkoholproblem? Så find ud af om klubben kan og vil hjælpe. Måske I som forældre kan gå sammen og en professionel alkoholbehandling, måske en af klubbens sponsorer vil hjælpe med at sponserer hele eller noget af alkoholbehandlingen.

 

Gratis vejledning og alkoholrådgivning

I kan altid hente gratis vejledning og alkoholrådgivning på alkohollinjen 70205501.