Smykker er mange ting, og eftersom vi oplever smykker forskelligt, findes der af denne grund mange forskellige smykker derude. Der skal i princippet være noget til en hver smag og en hvilken som helst personlighed. Der findes mange smykkefirmaer, og de vil gøre alt for, at du vælger netop dem. Du kender måske reklamer med kendte personer, der skal lokke med at sælge et smykke. Her er hensigten, at man forblændes af den kendte person, man i forvejen ser op til, og så vælger man helt naturligt at overveje, og man ikke også har behov for det samme smykke, som de også bærer.

Sådan er alle menneskers historie med smykker naturligvis ikke. Der findes mange finde historier, og historierne er med til at bestemme, hvor personlige smykker er. Herunder kan du læse om nogle af de forskellige fine sammenhænge, hvor smykker kan have en stor betydning for mennesker.

En personlig gave

Et smykke kan være en personlig gave, der er givet og foræret af en betydningsfuld person. Dette er med til at tillægge smykket ekstra værdi, da det opfattes som en personligt udvalgt ting, som nogle har tænkt på passede helt perfekt til modtageren. Sådan er der mange, der har fået smykket, og mange ønsker sig ligeledes smykker, hvor de vil huske fremadrettet, hvem de fik smykket af.

Et arvestykke

Mange arver også smykker, eller vælger at gemme smykker fra en afdød. Det er en meget fin og rørende måde at lade personen leve videre, mens man har dem tæt på sig. At bære en ring, et armbånd eller en halskæde fra en afdød person, der stod en nær, har for mange den største affektionsværdi. Et sådan smykke kan aldrig erstattes, og det ville være det værste, hvis det skulle blive væk en dag. Betydningen er stor, og det handler både om den psykiske og indirekte med den bagvedliggende historie, men det handler også om den symbolske betydning af at bære på smykket og gå med det hver eneste dag. Lidt som at holde live i et minde om en person – og holde live i personen selv, og gøre personen en del af sin egen historie.

Fund fra naturen, der er omdannet til smykker

Det finurlige er også, at man kan finde ting i naturen, man kan få lavet til en del af et smykke. Her er det helt klare og oplagte eksempel rav. Der findes utallige smykker med fine og gyldne stykker af rav. Det passer helt perfekt til et smykke. Hvis du har fundet dit eget stykke rav, kan du altså gå til en guldsmed for at få lavet det til et smykke. Det vælger nogle at gøre, og pludseligt har smykket en sjov og finurlig baggrundshistorie. Dette skaber også ekstra værdi, når man føler, at man har bidraget personligt til smykket. Og desuden er smykket blevet specialfremstillet ud fra netop dine personlige ønsker, hvilket også er med til at gøre smykket ekstra personligt. Der er altså flere personlig lag ved et sådan smykke, som for alle også er helt uerstatteligt.