Vi kender alle det med at komme til at føle os pressede og have lyst til at tage en pause fra alting en gang imellem. Det sker, hvis du ikke en gang imellem giver dig selv lov til at afstresse. Hvis du bliver ved med at køre i højeste gear, vil det lige pludselig gå galt. Hvis du i stedet husker dig selv hele vejen igennem, kan du klare meget mere.

Brug mere tid med dem, du holder af

Det er som regel sådan, at du kommer til at slappe af, når du er sammen med mennesker, som du holder af. Du kan komme til at komme alt det, som du går og stresser lidt over. Du kan f.eks. blive bedre til at bruge en hel dag med din familie, hvor I laver hyggelige ting sammen. Det kan være at spille brætspil, holde filmmaraton eller gå i køkkenet og bage sammen. Du kan også blive bedre til at arrangere en dag med dine bedste venner eller veninder. Det er nemlig på sådan nogle dage, at du får mulighed for at trække stikket og bare grine og smile.

Hold en spadag for dig selv

Det kan lyde lidt kliché, men faktisk har alle godt af at holde en spadag for dem selv en gang imellem. Du kan f.eks. rydde en hel søndag i kalenderen og sørge for, at du ingen planer har der. Så kan du nemlig dagen udelukkende på dig selv. Du kan tage et langt og varmt bad, tage en hårkur i dit hår, lægge neglelak, tage et fodbad og lægge en ansigtsmaske. Udover det kan du bruge noget tid på at se din yndlingsserie og spise dine favoritsnacks. Lav dig en lækker smoothie eller kop kaffe. Gør en hel masse ting, der får dig til at føle dig godt tilpas. Efter sådan en dag kan du næsten være sikker på, at dit humør er godt, og du er oplagt med ny energi.

Hvis du er villig til at bruge nogle penge på selvforkælelse og gerne vil lidt ud af huset, kan du i stedet booke en tid til en ansigtsbehandling, massage el.lign. Så skal du ikke selv klare noget, men bliver i stedet forkælet af nogle andre. Det kan i dén grad også få dig helt ned i gear.

Afstres i soveværelset mellem lagenerne

Noget der også kan få dig til at falde ned og give dig en pause fra hverdagen, er hvis du bruger tid på at kærtegne og tilfredsstille dig selv i soveværelset. Det er sundt for alle mennesker at gøre en gang imellem. Du kan lukke alt ude i et øjeblik og kun fokusere på dig selv og din krop. Det kan for nogle virke nyt og grænseoverskridende, mens det for andre virker helt naturligt. I hvert fald skal du springe ud i at prøve det, hvis du har brug for at afstresse.

Du kan gøre det endnu mere spændende ved at prøve noget sexlegetøj som du kan læse anmeldelser af på Purepleasure.

Lyt til en afslappende podcast

Hvis du står og har brug for afstresning lige nu og her, kan du sætte dig et behageligt sted og lytte til en podcast. Nogle gange bliver det hele for meget, og så har du brug for at lukke hele verden ude. Når du sætter eller lægger dig et behageligt sted og tager en podcast i ørerne, skærper det dit fokus, og du skal kun tænke på, hvad du lytter til. Der findes mange podcasts, der faktisk er lavet specielt til at få dig til at slappe af, motivere dig el.lign. Du kan også gå og lytte til en podcast imens du laver noget, hvis du har problemer med, at tankerne tager overhånd for dig.

Aflys nogle planer i din kalender

Hvis du føler, at du har rigtig meget at se til, er der ingen skam i at aflyse nogle ting i din kalender. Du kan nemlig hurtigt få sagt ja til en hel masse, som pludselig kan blive meget uoverskueligt, når det kommer til stykket. Det er selvfølgelig bedst at lære at sige nej fra start, hvis du tænker, at det ikke passer ind i din kalender, men ellers er det okay at aflyse nogle ting. I stedet kan du bruge tiden på at slappe af og gøre ting for dig selv, der får dig til at slappe af.

Hvis du i forvejen føler dig presset, hjælper det ikke, at din kalender er propfyldt med ting, som du ikke føler, du har overskud til. Det er desuden sjovere at komme afsted til noget, når overskuddet og humøret er med dig.