Vil kviklånet erstatte banklånet?

Som du sikkert allerede er bekendt med, så findes der et hav af forskellige kviklånstyper og ikke mindst kviklånsudbydere. De har taget en stor andel af markedet for forbrugslån. Et marked der før var forbeholdt bankerne. Der kommer hele tiden flere og flere udbydere til, og det sker sikkert også et par gange om måneden, at du støder på en tv-reklame, hvor der bliver promoveret et nyt kviklån. Men hvordan ser fremtiden ud, og vil banklånet med fokus på forbrug helt forsvinde? Det tager vi op til debat her.

 

Det gammeldags banklån

 Banklånet er som udgangspunkt et meget gammeldags lån. Du kan ikke søge det online via en formular. Du skal skrive en mail til din bankrådgiver. Her efter vil du sikkert blive ringet op og eventuelt inviteret til et møde. Denne proces kan tage lang tid, og følelsen af at ens bankrådgiver kigger ned på en, fordi man skal låne kan være nedværdiende. Måske vil han endda spørge dig, hvad du skal bruge pengene til. Fælles for de fleste banker er, at du normalt skal stille en form for sikkerhed for lånet. Det skal du gøre med ting af værdi. Det kan være din bil, en dyr taske eller lignende. Det skal du som regel ikke hos de virksomheder, der udbyder kviklån. Dette er som sikkerhed, hvis nu du pludselig ikke kan betale dine afdrag. Renterne på et forbrugslån i bankerne er relativt høj, og derfor er flere også begyndt at vælge kviklånene, fordi det er mere anonymt og af og til billigere end i banken.

 De nye moderne kviklån

 Kviklånene er på mange måder et billede på den nye verden, hvor meget foregår gennem internettet, hvor man fysisk ikke er i kontakt med hinanden. De fleste kviklån kan nemlig ansøges online, hvor du vil få svar inden for kort tid. Det er altså væsentligt hurtigere end banklånene, der ofte kan tage flere uger at få svar på. Her bliver som regel godkendt eller afvist inden for et par timer. Den anden årsag til at mange vælger denne låneform er, at det er meget anonymt. Du skal ikke sidde og argumentere for, hvorvidt du skal have lov at låne, og hvor god du er til at betale tilbage. Det hele kan let gøres online gennem en formular.

2 Former for lån

De 2 former for kviklån / forbrugslån skal nok stadig ses som forskellige lån, men fortsætte udviklingen, så vil udbyderne af kviklån blive ved at æde markedsandele. Det vil nok gøre det af med forbrugslånet i banken på den lange bane, med mindre de gør lånet mere attraktivt. For eksempel igennem en lavere rente. Du kan sagtens ansøge begge former for lån for at få et bedre indblik i, hvilket kviklån der passer dine behov bedst.