Dåbsetikette til barnedåben

Har du et barn, som snart skal døbes, eller deltager du i sådan en gudstjeneste? Dette er en speciel tid i livet for alle involverede, inklusive alle familiemedlemmer og venner, der deltager. Alle skal forstå betydningen af ​​denne begivenhed og vide, hvordan de skal handle.

 

Enhver person i alle aldre kan blive døbt eller døbt, selvom lejligheden normalt forbindes mere med babyer eller meget små børn. Og selvom de to udtryk er udskiftelige, er der en meget subtil forskel mellem de to typer begivenheder. Dåben er en del af ceremonien, der repræsenterer et af den katolske kirkes syv sakramenter, mens barnedåben er ceremoniens navngivningsdel. Den traditionelle måde at omtale denne fejring på er, at et barn bliver døbt under en dåbsgudstjeneste, og ifølge den katolske kirke kan man ikke udelukke dåbsdelen. Det er også vigtigt at bemærke, at denne gudstjeneste typisk praktiseres af kristne, men mange religioner tilbyder ceremonien.

 

Selvom dette er en tid for fest, er korrekt etikette afgørende for at ære nadveren. Uanset om du er værtsfamilie eller gæst ved en dåb, barnedåb eller indvielse af et barn til Gud, bør du vide, at dette er en vigtig dag, som bør behandles med ordentlig respekt. At følge visse retningslinjer kan forhindre forlegenhed eller krænkelse.

 

Da hver kirke er forskellig, vil præsteskabet eller den anden person, der leder ceremonien, højst sandsynligt guide dig gennem processen og måske endda diskutere, hvad du kan forvente på forhånd. Der er dog stadig nogle grundlæggende retningslinjer, du skal følge, rettet mod dåb eller barnedåb af en baby eller et yngre barn.

 

Værtsfamilie

Så snart du ved, at du ønsker, at dit barn skal være dedikeret til Gud, så kontakt kirkekontoret. Du skal angive oplysninger såsom fødselsdato, barnets navn, navnene på forældrene og navnene på faddere eller sponsorer. Hver kirke kan bede om yderligere data i henhold til deres skikke. Lad præsten eller den administrative person vide, hvor mange personer du forventer skal være til stede, så der kan aftales, hvis det er nødvendigt. Det kan dreje sig om siddepladser under gudstjenesten, og hvem der skal stå sammen med barnet under dåben.

 

De fleste kirker tillader og opfordrer endda gæster til at deltage i ceremonien. Du kan sende formelle, e-mail- eller mundtlige invitationer. Det er altid en god idé at give instruktioner til alle, der ikke er bekendt med din kirkes skikke, og være villige til at besvare spørgsmål. Du kan betragte noget af ritualet for at være sund fornuft eller rutine, men for en, der aldrig har været på dit sted for tilbedelse, kan det hele virke fremmed. At give dem et par tips kan forhindre en pinlig eller ubehagelig situation.

 

Kom ikke for sent. Faktisk er det en god idé, at familien til det barn, der skal døbes eller døbes, ankommer til kirken et par minutter før tid, så alle kan sidde sammen. I nogle tilfælde vil kirken have reserveret siddepladser, så drøfte dette med præstemedlemmet på forhånd.

 

Det største udvalg af dåbskjoler til piger og drenge finder du hos Oli Prik.

 

I andre landre hedder dåbskjoler faktisk dåpskjoler i Norge, robes de baptême i Frankrig, taufkleider i Tyskland, , christening gowns i USA, kastemekko i Finland og doopjurkjes i Holland.