6 tips til at skrive bedre Seo tekster

I takt med at søgemaskinerne får stadig større betydning for onlinevirksomheders succes, er det ikke overraskende, at SEO er et varmt emne blandt webmastere. Hvis du er virksomhedsejer eller SEO-ekspert, ved du, at du er nødt til at følge med i de seneste ændringer i branchen. Du ved også, at SEO er et dyr i konstant udvikling. Og alligevel er der selv efter alle disse år stadig mange ting, der er lige så relevante i dag, som da Google lige var startet. Derfor har vi sammensat denne liste med 6 enkle SEO-tips, der kan hjælpe dig med at forbedre dit indhold.

  1. Formålet med indholdet

Formålet med dit indhold er at overbevise læseren om, at han/hun skal handle.

Dit indhold skal være skrevet for at hjælpe læserne med at besvare deres egne spørgsmål, løse deres problemer eller nå deres mål.

For at sikre dig, at du skriver indhold, der overtaler din målgruppe til at handle, skal du tænke over, hvilke spørgsmål de kan have om dit produkt eller din tjeneste.

Stil dig selv disse spørgsmål, før du begynder at skrive: “Hvad tænker mine læsere?” “Hvorfor skulle de have brug for mit produkt eller min tjenesteydelse?” “Hvad gør mit produkt eller min tjenesteydelse?”

Skriv indhold, der besvarer disse spørgsmål og løser disse problemer.

Hvis dit indhold ikke gør en af disse ting, hjælper dit indhold ikke din målgruppe.

Hvis du skriver indhold, der ikke løser et problem for din målgruppe, har det ingen værdi.

  1. SEO tekster til læseren

En god måde at skrive søgemaskineoptimeret tekster, der hjælper dit publikum, er at skrive indhold, der er nyttigt for dine læsere.

Tænk over, hvordan dit produkt eller din tjeneste kan være til gavn for dine læsere, altid fokusere

Skriv indhold, som din målgruppe rent faktisk vil bruge.

Skriv indhold, der er nyttigt for dine læsere, ikke for dig selv.

Tænk på din målgruppe, ikke på dit produkt eller din tjeneste.

  1. Gør det visuelt

Når du skriver indhold, bør du altid bestræbe dig på at gøre det visuelt.

Der er mange måder at gøre dit indhold mere visuelt tiltalende på.

Du kan f.eks. inkludere infografikker, diagrammer, grafer og diagrammer.

Du kan også tilføje videoer og lyd til dit indhold.

Disse metoder vil hjælpe dig med at gøre dit indhold mere interessant og lettere at læse.

Når du tilføjer visuelle elementer til dit indhold, er det vigtigt at tænke på den måde, som din målgruppe vil bruge dit indhold på.

  1. Optimering til søgning

Optimering af dit indhold til søgning er en af de vigtigste dele af din strategi for content marketing. Hvis du ikke tager højde for, hvordan søgemaskinernes algoritmer fungerer, vil du få meget svært ved at nå dine mål.

Søgeordsresearch er en af de mest afgørende dele af optimeringen af dit indhold til søgning.

Hvis du ikke er bekendt med søgeordsresearch, er det i bund og grund en proces, hvor man finder de ord, som folk bruger, når de søger online efter oplysninger om dit produkt eller din tjeneste.

Nøgleord opdeles typisk i to grupper: Long-tail og short-tail nøgleord. Long-tail-keywords er typisk længere og mere beskrivende end short-tail-keywords.

Når du skal oprette indhold til dit websted, skal du sørge for at bruge langhalede søgeord. Det vil gøre det lettere for dit publikum at finde dig.

Hvis du f.eks. sælger haveredskaber, skal du sørge for at inkludere nøgleord som “have”, “havearbejde” og “haveredskaber” i dit indhold.

Du kan også bruge et værktøj som Moz’s keyword explorer til at finde relevante søgeord.

  1. Skab overbevisende overskrifter

Dine overskrifter er en af de vigtigste komponenter i dit indhold. Når det gælder overskrifter, er det vigtigt, at de både er mindeværdige og overbevisende.

Du skal være i stand til at skrive en overskrift, som din målgruppe sandsynligvis vil klikke på. Du skal også sørge for, at dine overskrifter er skrevet på en måde, der hjælper dit publikum med at forstå, hvad dit indhold handler om.

Her er et par ting, du skal huske, når du skriver dine overskrifter:

Sørg for, at din overskrift er kort og præcis. Din overskrift skal bestå af en enkelt sætning, der fortæller dit publikum, hvad dit indhold handler om.

Hold dine overskrifter rene og enkle. Hvis din overskrift indeholder for mange ord, vil din målgruppe ikke kunne læse den.

Din overskrift skal også være kortfattet og præcis. Du må ikke tilføje unødvendige ord. Fokuser i stedet på at skrive en overskrift, der er let at læse.

  1. Medtag nøgleord

Du skal sørge for, at dit indhold indeholder søgeord i overskriften, brødteksten og billedets alt-tekst.

Når du skriver dit indhold, skal du sørge for at bruge nøgleord i titlerne og i hele indholdet.

Hvis du f.eks. sælger haveredskaber, skal du sørge for at bruge søgeordene “haveredskaber”, “gartner”, “haveredskaber”, “haveredskaber” osv.

Det samme gælder for din alt-tekst til billeder. Sørg for, at du bruger de søgeord, du har undersøgt, i titlerne på dine billeder.

Når du bruger et billede, skal du forsøge at undgå, at din målgruppe klikker på billedet og bliver ført videre til et andet websted.

Dette kaldes “billedblindhed”, og det sker, når din målgruppe klikker på et billede og derefter ikke kan finde dit websted, fordi URL’en er anderledes.

Du kan minimere risikoen for dette ved at tilføje nøgleordet til din alt-tekst i billedet.

Konklusion

Vi har alle hørt om vigtigheden af kvalitetsindhold, men der er ikke mange af os, der ved, hvordan man skriver det. Hvis du ønsker at mestre kunsten at skrive godt indhold, skal du øve dig. Der findes ingen magisk formel. Den bedste måde at skrive godt indhold på er at skrive, omskrive og omskrive lidt mere. Det er en proces, der tager tid og kræver en indsats. Men i sidste ende vil resultaterne være det hele værd.

For at hjælpe dig med at holde dig på sporet har vi udarbejdet denne tjekliste til content marketing, som du kan følge. Hvad er det vigtigste, når det kommer til at skrive godt indhold? Svaret er enkelt: Det er publikum. Når det kommer til at skrive godt indhold, er der mange ting, der kan gå galt. Du kan f.eks. skrive et stykke indhold om, hvordan man tjener penge hjemmefra, men hvis du ikke målretter din målgruppe korrekt, kan du lige så godt bare spilde din tid.